PRIVATNOST

Mi poštujemo Vašu privatnost!

Ne koristimo kolačiće za praćenje korisnika.

Izjava o privatnosti

Uvod

Vlasnik ove internet stranice je tvrka Open IT d.o.o. (u daljnjem tekstu ”mi”, ”nas”, ”naš”, itd.). Ovom izjavom o privatnosti želimo Vas upoznati s načinom na koji brinemo o privatnosti naših korisnika, na koji način i u koje svrhe prikupljamo podatke na ovoj web stranici i kako ih obrađujemo. Ako imate bilo kakvo pitanje o ovoj Izjavi o privatnosti, prikupljanju i obradi podataka, molimo Vas da se obratite na e-mail info@openit.hr.

Ova izjava o privatnosti može se izmijeniti bilo u kojem trenutku, te stupa na snagu objavom na ovim stranicama. Nakon svake promjene bit će naveden datum od kojeg je izmjena valjana. Ova politika privatnosti je zadnji put izmijenjena 27.04.2022. godine. Zato Vas molimo da povremeno provjerite stranicu s Izjavom o privatnosti zbog eventualnih izmjena. Korištenjem ove stranice dajete svoju privolu na ovu Politiku o privatnosti.


Prikupljanje i obrada podataka

Osobne podatke korisnika prikupljamo samo kad nam ih oni svojevoljno daju. Kao posjetitelj ove stranice niste dužni podnijeti svoje osobne podatke. Informacije o korištenju ove web stranice ne prikupljaju se putem ”kolačića”.

Ukoliko sami odaberete, preko kontakt obrasca možete ostaviti svoje kontakt informacije, kao što su ime, prezime i e-mail adresa, broj telefona itd. Te informacije su nam potrebne kako bismo mogli stupiti u kontakt s korisnikom vezano uz njegova pitanja, ispunjenja narudžbe roba i usluga, te u slučaju podrške i reklamacija. Svrhe u koje se mogu prikupljati i koristiti Vaši osobni podaci su sljedeće:

Osiguravanje funkcionalnosti i održavanje našeg servisa: uključujući nadzor nad korištenjem servisa koje sadrže naše stranice.

Kontaktiranje korisnika: kontaktiranje e-mailom, telefonskim pozivom ili drugim načinima elektronske komunikacije, povodom novosti vezanih uz funkcionalnosti proizvoda ili usluga, uključujući sigurnosna ažuriranja, ukoliko to smatramo potrebnim.

Realizacija ugovora: osiguravanje ispunjavanja narudžbi roba i usluga koje ste naručili putem ove web stranice.

Ispunjavanje korisnikovih zahtjeva: Vaši osobni podaci potrebni su nam kako bismo zaprimili i odgovorili na Vaša pitanja.

Pružanje informacija: korisnicima šaljemo informacije o novostima, posebnim ponudama i informacije o ostalim proizvodima i uslugama koje nudimo, a koje odgovaraju karakteristikama proizvoda i usluga koje su već kupili ili su za njih iskazali interes, ukoliko korisnici nisu odabrali da ne primaju takve informacije.

Ostale svrhe: Vaše osobne informacije mogu se upotrijebiti u ostale svrhe, kao što su analiza podataka, statistika korištenja sadržaja na našim stranicama, utvrđivanje učinkovitosti naših promotivnih aktivnosti, te za procjenu i poboljšanje naših usluga, proizvoda, marketinških aktivnosti i zadovoljstva naših korisnika.

Pristup Vašim podacima imaju samo ovlašteni zaposlenici kojima su te informacije potrebne kako bi Vam mogli pružiti uslugu ili informaciju, te kojima je obaveza čuvati povjerljivost tih podataka. Naši zaposlenici educirani su o važnosti privatnosti i zaštite Vaših osobnih podataka. Baza prikupljenih podataka zadržava se u našem vlasništvu, a prikupljene podatke u pravilu ne razmjenjujemo s trećim osobama. Moguće je da ćemo podatke povjeriti trećim osobama ukoliko to bude potrebno kako bismo omogućili isporuku proizvoda ili usluga koje ste naručili (prilikom dostave i sl.), te ukoliko to Vi dopustite u neke druge svrhe. U tom slučaju ćemo osigurati da je treća osoba registrirana za obavljanje te djelatnosti i također jamči da poštuje propise o zaštiti osobnih podataka.


Sigurnost informacija

Poduzimamo sve potrebne tehničke i organizacijske mjere sigurnosti kako bismo zaštitili podatke o korisnicima. Podaci su spremljeni na serverima koji su smješteni na području Republike Hrvatske. Komunikacija između nas i korisnika odvija se sigurnim protokolom. Međutim, treba biti svjestan da niti jedan prijenos podataka preko Interneta ili drugih bežičnih mreža nije 100% siguran. Budući da zaštitu podataka uzimamo ozbiljno, provodimo sve razumne mjere kako bismo pružili najveću moguću razinu sigurnosti. Sigurnosna tehnologija koju koristimo se kontinuirano testira i po potrebi nadograđuje sukladno tehnološkom razvoju.


Razdoblje čuvanja i pristup osobnim podacima

Vaše osobne podatke koje ste s nama podijelili u svrhu kontaktiranja pohranjujemo i štitimo trajno. Svaki korisnik u bilo kojem trenutku može tražiti uvid u osobne podatke koje o njemu posjedujemo, informacije o svrsi i načinu obrade podataka, koliko dugo se oni čuvaju, s kojeg izvora su prikupljeni, kao i bez objašnjenja i besplatno tražiti ispravak svojih osobnih podataka ukoliko su oni netočni, njihovo brisanje ili prestanak obrade, i to e-mail porukom na adresu info@openit.hr.


Zaštita privatnosti djece

Na ovoj stranici ne prikupljaju se podaci maloljetnih osoba (osoba mlađih od 18 godina). Ukoliko ste maloljetni, molimo Vas da ne ostavljate svoje osobne podatke na ovoj stranici. Ako imate saznanja da je maloljetna osoba ostavila svoje podatke na ovoj web stranici, molimo Vas da nas kontaktirate kako bismo te podatke uklonili.


Poveznice na druge internet stranice

Na našoj stranici mogu se nalaziti poveznice koje vode na internet stranice koje mi ne uređujemo i nemamo nad njima kontrolu. Ukoliko kliknete na takvu poveznicu i otvorite web stranicu bilo koje treće strane, savjetujemo Vam da pročitate Pravila privatnosti svake stranice koju posjećujete. Mi nemamo kontrolu nad tim stranicama i ne možemo preuzeti odgovornost za sadržaj, politiku privatnosti ni postupanje niti jedne treće strane.


Pravo na žalbu

Ukoliko smatrate da su prilikom obrade Vaših podataka prekršeni propisi o zaštiti osobnih podataka, ili imate bilo kakvo pitanje o načinu prikupljanja podataka i njihovog korištenja, molimo da se javite na e-mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: info@openit.hr.


Obavješćivanje o povredi osobnih podataka

U slučaju povrede privatnosti osobnih podataka, bit ćete putem e-maila obaviješteni o tome u roku 72 sata od nastalog prekršaja, kao i nadležno nadzorno tijelo, te sve relevantne osobe. Obavijest će sadržavati podatke o razmjerima povrede, obuhvaćenim podacima, mogućem utjecaju na naše usluge, te koje su naše planirane mjere za ograničenje bilo kojeg štetnog utjecaja te povrede.


Pravo na pritužbu nadležnom tijelu

U slučaju da unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka imate prigovora u vezi prikupljanja i obrade Vaših osobnih podataka, imate pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu osobnih podataka, koje je u Republici Hrvatskoj Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Kako Vam možemo pomoći?

Imate pitanja, trebate savjet, tražite rješenje?
KONTAKTIRAJTE NAS

Kontakt obrazac

Zahvaljujemo na upitu